Bingen Anamur Dostluk Dernegi örnek gösterildi

Slovekya Dernekleri bilgi aldilar.

Bir kardes sehir dernegi nasil calisir? Belediye Baskani`nin nasil etkileri vardir? Aktiviteler nasil finanse edilecek?........bu ve bunun gibi sorulari bu haftanin basinda Helmut Irmen (Bingen –Anamur Dostluk Dernegi Baskani) Slovekya`nin Ljubljana sehrinde cevapladi.

Helmut Irmen Slovekya Ulusal Ajansi (Slovekya`nin Avrupa Egitim Programlari ile iletisim kurumu) tarafindan Baskent`e davet edildi. Ve Bingen Anamur Dostluk Derneginin imkanlarini sinirlarini anlatti.

Avrupa Birligi Kontakt bürolarinin Netzwerk icerisinde Bingen-Anamur Dostluk Dernegi yaptigi bircok aktiviteyle ve kardes sehri Anamur ile dikkat cekmistir.

Bu Avrupa kontakt bürolarinin görevi27 Avrupa Birligi ülkesinin sehirleri, dernekleri  vbg. Kurumlari ayrica halki  „“AVRUPA  VATANDASLAR ICIN „“adli program hakkinda bilgilendirmektir.

Tabiiki sehir kardesligi bunun icerisindedir. 16 Slovekya sehrinden gelen kurumlar iki gün boyunca seminer almislardir.

2004 de resmen  Avrupa Birligi` ne giren Slovekya` da cok sayida Kent Kardesligi antlasmalari yapilmistir. Bunlar isin en cok resmi belgeler üzerinde kalmis asiri düzeydedegörev yapan belediye baskanlarinin etkisinde kalmislardir.

Kardes Kent dernekleri Slovekya`da daha taninmamaktadir. Bu sebeple cok büyük ilgi olmus , özellikle sorular bu yönde yogun olmustur.

Dernek amaci, gönüllü olma ve Proje finansmani konularinda sorular daha fazla gelmistir.