GENCLER ANAMUR´ DA MESLEKI STAJLARINI TAMAMLADILAR

Eren ÖZHAN, Lisa-Maria STONJEK ve Ipek MUTLU bunlar ilk stajer geclerimiz. Bu genclerimiz 8 hafta boyunca Kardes Sehir Anamur`da kardeskent antlasmasi araciligiyla mesleki staj yapmislardir.

Bingen Meslek Yüksekokulunda Organisazyon ve Büro Yönetimi alaninda egitim alan bu genclerimiz , Anamur Belediye Baskanligin`da staj yapmislardir. Staj boyunca Belediye` nin degisik bölümlerinde yeni is akislari –takipleri  ayrica teknik konularda bilgi edinmislerdir.Ekim ayindan itibaren  Ilona Stonjek, , Sezer YILDIZ, Sertan DOGAN ve  Volkan DEVECIOGLU isimli genclerimizde 4 haftalik staj icin bu gruba dahil olmuslardir.

Genclerimiz BIS Projesi (BIS: Kültürler arasi körüler kurarak integrasyonu güclendirme projesi)kapsaminda bu staji gerceklestirme imkani bulmuslardir. Gencler uluslararasi takaslarla mesleki deneyimlerini ve yeteneklerini gelistirmekte , ülkelerinde is bulma sansalarini arttirmaktadirlar.

Bu Proje Avrupa Sosyal Fonu ve Eyalet is ve Sosyal Bakanligi tarafindan finanse edilmektedir. Ögrecilerin tüm konaklama ve ulasim giderleri bu sekilde finanse edilmektedir.

INBI dernegi bu gencelerimizi yolculuk öncesi gidecekleri ülke sehir hakkinda bilgilendirmekte, deneyimler paylasilarak genceleri hazirlamaktadir. Sonrasinda da gencler kendi yasadiklari deneyimleri vbg. bir sunumla bildirmektedirler.

Bingen-Anamur Dostluk Dernegi olarak INBI dernegine genclerimize bu imkani sunduklari icin sükranlarimizi sunuyoruz. Genclerimiz böylece hem kardes kentimiz Anamur`u tanim imkani bulmus hemde mesleki hayatlarina yeni bir deneyim katarak is pazarinda sanslarini arttirmislardir.