İlk kardeşkent gezisi

Bingen'den 35 kişilik heyhet Anmaura geldiler. Belediye Başkanı Birgit Collin-Langen kardeşkent prtokolunu imzalamak amaçla Tüğrkiyeye gelmişdi, ve yanında kendi şehirinin vatandaşlarından hariç  Bingen şehrin meclis üyelerinide getirmişdi.

 

35 kişilik heyhet Frankfurt'dan- Antalya'ya uçmuşlardı. Uçuş sonrası  otobüs ile Aspendosdaki antik tiyatrosunun ziyaretine geçmişlerdi. Tiyatro gezisinden sonra Alanya'ya geçmişlerdi. Anamur belediyesinden organize edilen tekne gezisi misafirleri aslında Alanya'dan Anamura götürecekdi. Ne yazıkki, kötü hava durumu bu turu müsait etmedi.Böylelikle gezi otobüsle devam sürdürüldü.

 

Belediye Başkanı Mehmet Türe ve Anamurun meclis üğeleri Almanya'dan gelen misafirleri Anamur'da bekliyorlardı. Canlı müzik ve folklorik ile Bingenlıları karşıladılar. Sonraki günlerde heyhet Anamuru ve çevresini tanıdı. "Mamure Kalesi" ve antik şehir "Anemurionu" gezdiler, muz ve çilek seralarını gördüler.

 

Buna ek olarakda, Anamurun yüksek okulu, meslek lisesi, Anamur halk okulu, polis karakolu ve cami ziyaret edildi. Her ziyaret edikeleri yerde Bingenlılar ünlü Türk misafirperverliği ile tanışmış oldular. 10 Ekim 2011, Anamur Belediye meclisi salonunda protokol imza töreni düzenledi. Çok heycanlı bir andı! Gezinin 6.gününde yolculuk Adana'ya devam etdi ve ordan misafirler Almanya'ya geri döndüler.

 

Son gün ufak bir heycan yaşandı, genel izni olmadan gezi otobüsü şehir gezisi yapamaz. Adana'nın emniyet müdürünün yardımınla misafirler konvoyla polislerin yardımıyla Adanayı gezmişlerdi, Bunu da misaferlerin birisinin emniyet müdürünü özel tanışdığı için gezicilere çok yardımcı olmuşdu! Bingenlı heyhet unutulmaz anılar yaşamışlardı, çünkü Anamur ve Bingenın arasındaki kurulan kardeş kentin ve tarihi bir anın şahitleri olmuşlardı.