ÖZÜRLÜLER ICIN YARDIM ARACLARI ANAMUR DA DAGITILDI

Bingen-Anamur Dostluk Dernegi Kardes sehir Anamur icin Yardim Organizasyonu

Bingen dan gelen yürüme engelli vatandaslar icin toplanan yardim araclari dagitimi Belediye Baskani Mehmet Türe ve Engelliler Dernegi Anamur tarafindan düzenlenen bir törenle ihtiyac sahiplerine dagitildi.

Bir bayram havasinda gecen dagitim organizasyonu muzikler ve eglenceler esliginde yapildi kurulan sahnede „Bingen dan selamlar“ yazili bir afis bulunuyordu.

Bingen-Anamur Dostlu Dernegi Anamur´u son ziyaretinde yürüme özürlü bu vatandaslarin ihtiyaclari konusunda bilgilnemistir. Ve dernek olarak bu konuda birseyler yapmak istemistir.

Ne yapilabilecegi düsünülürken dernegimiz üyesi sayin Hasan Hüseyin Dikilitas bu konuda tanidigi bir transfer firmasi oldugunu ve tekerlekli sandalyelerin Anamur` transferi konusunda yardimci olacagini bildirmistir. Ve bunun üzerine dernegimiz 2. Baskani Sayin MehmetMusa Arikan ile birlikte Bingen` da dernek üyelerimiz tarafindan toplanan 30 kutu oyuncak ve diger yardim malzemeleriyle beraber Frankfurt-Bielefeld e gitmistir.

124 Tekerlekli sandalye , 23 elektrikli tekerlekli sandalye, 75 yürüme bastonu, 30 tuvalet sandalyesi hasta yatagi vs. Yardim araclari alinarak yola cikilmistir.

Bu cabalari ve emekleri icin Bingen-Anamur Dostluk Dernegi olarak Sayin Mehmet Arikan ve Hasan Hüseyin Dikilitas` a cok tesekkürlerimizi ilettik.

Belediye Baskani Sayin Mehmet Türe` düzenlenen teslim töreninde dernegimize övgülerini ve tesekkürlerini sunmustur.

Ayrica teslim töreni o sirada tatilde Anamur´da bulunan dernegimiz üyeleri Walter – Marion Kronebach tarafindan izlenmistir.

Cok mutlu olan ailelerden biride 9 yasindaki Ali Yildirim ve annesi olmustur.

Ali yürüme engelli bir cocuk ve annesi onu hergün okula  sirtinda tasiyarak götürmektedir. Ali aldigi elektrikli tekerlekli sandalye sayesinde okula yalnizda gidebilecegine cok mutlu olarak duygulanmistir.

To top