Bingen-Anamur kardeşkent derneğin örnek bir davranışı

Helmut İrmen, dernek başkanı olarak son toplantıda bir fikirde bulunmuşdu. 17 ile 21 mart 2012, arasında bir sosial proje gerçekliştirmek istiyordu. Kardeşkentlik  yanlız beldiye başkanların arasında oluşan bir şey değil dedi. Anamurlu bir fakir aylenin evi badana edilip restaure edilecekdi. Bir aile babasının ve dört yaşında çocuğu olan, işkazasında bir kolunu kaybetmişdi. O günden bu yana işini kaybetmişdi ve de ne bir geliri vardı.


Dernek yardımcıları Ruhsen Lorey ve Mehmet Arıkan, ve Hassan Dekilitaş ve Marianne İrmenın yardımıyla dört gün içersinde proje gerçeklendirilmişdi. Evin içi ve dışı badana edilmişdi. Pencereler yenilenmişdi ve fayanslar gece konduda döşenmişdi.

Bu çalışkan yardımcılar kendi özel tatilerinde gelmişlerdi, her yapdıkları gönüllü olarak yapmışlardı. Malzemeleri alabilmek için Bingenlı vatandaşlar, Türk-Alman buluşumcular ve Bingen Belediyesi ve Anamur Belediyesi maddi olarak yardımda bulunmuşlardı. İş malzemeleride, İngelheim'de şubesi olan Würth firmanın hediyesi olarak götürülmüşdü.

 

To top